Известие

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на глава - 1.8 8 клапана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сваляне на глава - 1.8 8 клапана

Здравейте на всички. Казусът е следния: Преди време (6-7 месеца) сменях гарнитура на главата в един сервиз, защото покапваше масълце(няма да споменавам името на сервиза). Всичко бяха направили уж както трябва. Но наскоро пак протече, този път антифриз. Пак от гарнитурата на главата.Свалил съм всичко. Всмукателни и изпускателни колектори,тампона, който държи главата от лявата страна, веригата съм свалил също, но главата едвам леко помръдва от дясно до термостата... Не става с напъване, двама човека се напиняхме, но само там мръдва лекичко. Други болтове няма, които да я държат, ако има кажете къде още може нещо да съм пропуснал. Мислех да мина с нож между главата и блока, за да разрежа старата гарнитура, но не знам дали е правилно. Кажете ми какво да правя. Много ще съм благодарен !
    Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Има 2 болта завити от долната страна при веригата...
    Attached Files
    Last edited by TRENDi; d.m.y г., 19:25.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
      Има 2 болта завити от долната страна при веригата...
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Е т'ва е бърз отговор! Мерси много колеги!!! Това ми беше много полезно, тия дни ще я свалям

Comment

Пичове имам още един въпрос. Знаете ли с какъв инструмент ще ми е най-удобно да ги сваля тези 2 болта ? Ще могат ли с обикновена тресчотка да се свалят ?

Comment

Като свалите главата не се лъжете да въртите коляновия вал преди да сте застопорили цилиндрите със някакви големи шайби или нещо от сорта , че тогава ще идете на разглабяне до умопомрачение.
            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
              Като свалите главата не се лъжете да въртите коляновия вал преди да сте застопорили цилиндрите със някакви големи шайби или нещо от сорта , че тогава ще идете на разглабяне до умопомрачение.
              Е да, разбира се Ако се врътне вала ще има "Среща на високо ниво" хаха. Айде да не пожелаваме такива неща на мойта красавица. Само се чудех с какъв инструмент да ги развия тия пусти 2 болта

Comment

Пиши на лична ,ако имаш проблеми
                Среща няма да има , но ще се отлепят упътненията в долния край на цилиндрите и ще се наложи смяна, а тя е свързана със сваляне на биелите от вала за да няма сетне счупени сегменти.
                Last edited by Alexandrov70; d.m.y г., 22:52.
                ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Е с малка тресчотка .. с мнооого удалжения и каре .. аз така ги завих на моя двигател .. щото ги бях забравил а вече го бяхме натъпкали в коша и понакичили периферията
                  Fiat Bravo 2.0 8V Twin Spark - Ex /155 2.0 8V Twin Spark - Ex/ Fiat Marea 1.6 16V LPG - Service car
                  Peterson 90cc - Ex/ Piaggo Zip 75cc Fast & Furious!! / Suzuki Bandit 400 VC - Ex/ Honda 919 Hornet '04 - My brand new LOVE

Comment

А някой има ли представа белега за зацепването на коляновия вал къде се намира ? Че аз рових тия дни из мануалите ама не мога да намеря за него инфо...

Comment

Дай ми някаква поща и ще ти изпратя полезно инфо
                      Fiat Bravo 2.0 8V Twin Spark - Ex /155 2.0 8V Twin Spark - Ex/ Fiat Marea 1.6 16V LPG - Service car
                      Peterson 90cc - Ex/ Piaggo Zip 75cc Fast & Furious!! / Suzuki Bandit 400 VC - Ex/ Honda 919 Hornet '04 - My brand new LOVE

Comment

Първоначално публикувано от nonamecrew Покажи съобщение
                        Дай ми някаква поща и ще ти изпратя полезно инфо
                        Дай направо това инфо да го сложим в темата за ръководството за ремонт на 155!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Белега се казва Часовник. Иначе има и на маховика ама аз му нямам много вяра...
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
                            Белега се казва Часовник. Иначе има и на маховика ама аз му нямам много вяра...

Абе колега то за тая антика ако е часовник трее търсим, Пясъчен
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

...
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Working...
                              X